Naši saveti za vaše zdravlje

06.09.2017.
AKCIJA - POPUST 50% na ultrazvuk abdomena - 1750 dinara.

Vaše zdravlje u sigurnim rukama.07.12.2014.
Put do savršenog zdravlja

Korisne informacije kako stići do savršenog zdravlja./

PRIJAVITE SE NA MAILING LISTU

Kolonoskopija

Intermed Plus poliklinika

KOLONOSKOPIJA

Kolonoskopijaje dijagnostička metoda kojom se pouzdano i na relativnojednostavan način otkriva većina bolesti debelog creva. Dragocena je timpre ukoliko se uradi pravovremeno, jer se većina bolesti debelog crevarazvijaju neprimetno i podmuklo, simptome daju tek u odmakloj fazirazvoja kada je lečenje komplikovanije, a prognoza neizvesnija.

Presvega se misli na maligne tumore koji su u početku većinom benigni i uformi polipa i kao takvi jednostavno i bezbedno rešivi. Kolonoskopija jepraktično jedini način da se polipi u ranoj fazi i otkriju, te se urazvijenim zemljama radi kao skrining svim osobama starijim od 40 godinajednom u 5 godina.

Pregled se izvodi optičkim fleksibilniminstrumentom koji se zove kolonoskop. Ako se radi pregled celog debelogcreva onda je to kompletna kolonoskopija, a ako se pak radi samo deo, aobično je to završni deo debelog creva, taj pregled se zoverektosigmoidoskopija. Za kvalitenu kolonoskopiju neobično je važna dobrapriprema ispitanika koja se sprovodi dva dana pre samog pregleda.

Pregledje relativno neprijatan i u današnje vreme se sve ćešće izvodi ukratkotrajnoj opštoj anesteziji i to na zahtev pacijenta.

Priprema za kolonoskopiju:
Priprema počinje dva dana pre zakazanog pregleda.1. DAN
- uzimati samo bistre supe, bistri sok od jabuke, čajeve, vodu.
2. DAN
- u 8h popiti 1 kesicu fortransa rastvorenog u 1L vode - popiti u toku pola sata
- u 10h popiti 1 kesicu fortransa rastvorenog u 1L vode - popiti u toku pola sata
- u 14h popiti 1 kesicu fortransa rastvorenog u 1L vode - popiti u toku pola sata
- u 17h popiti 1 kesicu fortransa rastvorenog u 1L vode - popiti u toku pola sataNa dan intervencije ne jesti ništa! Popiti pola litra zaslađenog čaja 1h pre pregleda.

Idi na stranicu Intermed usluge | Cenovnik | Kontakt