Naši saveti za vaše zdravlje

06.09.2017.
AKCIJA - POPUST 50% na ultrazvuk abdomena - 1750 dinara.

Vaše zdravlje u sigurnim rukama.07.12.2014.
Put do savršenog zdravlja

Korisne informacije kako stići do savršenog zdravlja./

PRIJAVITE SE NA MAILING LISTU

Kardiologija


dr Miloje Marjanović internista kardiolog
i dr Rakica Cvijetan internista kardiolog

Intermed Plus poliklinka Vam nudi najbolje stručnjake iz oblasti kardiologije, nutriciologije i psihološkog savetovanja kako biste postigli najviši nivo kardiovaskularnog zdravlja.

Dijagnostika i lečenje srčanih obolenja:

Dijagnostika:

Održavanje dobrog kardiovaskularnog zdravlja je važno za sve pacijente. Bolest srca je i dalje najčešći uzrok smrti širom sveta. Podsticanje dobrog kardiovaskularnog zdravlja nije samo u službi sprečavanja bolesti srca. Aktivnosti koje su povezane sa poboljšanjem kardiovaskularnog zdravlja imaju takođe i mnogo drugih korisnih efekata. Vežbanje će popraviti zdravlje kardiovaskularnog sistema (snižava krvni pritisak, podiže vrednosti dobrog holesterola - HDL), a pored toga sprečava i nastanak osteoporoze, poboljšava toleranciju glukoze i dovodi do gubitka telesne težine. Ljudi koji unapređuju i održavaju stanje svoje kondicije žive duže. Izbegavanje gojaznosti takođe pomaže, ali ne postoje dokazi da sam gubitak telesne težine dovodi do produženja života. Međutim, rizik od nastanka dijabetesa će se značajno smanjiti ukoliko se postigne gubitak prekomerne telesne težine. Poznato je da dijabetes značajno narušava kardiovaskularno zdravlje pa samim tim skraćuje i životni vek.

Pušenje je glavni faktor rizika na koji možemo uticati, a koji značajno povećava rizik od kardiovaskularnog mortaliteta. Prestanak pušenja dovodi do smanjenja štete do koje je pušenje dovelo. Drugi faktor rizika na koji možemo uticati su masnoće u krvi i povišen krvni pritisak. Faktori rizika na koje ne možemo uticati su pol i genetsko nasleđe. Primena preventivnih mera i razvijanje zdravih navika poput zdrave ishrane rano u životu značajno smanjuje rizik od kardiovaskularnog mortaliteta.

Idi na stranicu Intermed usluge | Cenovnik | Kontakt